waarborgen van kwaliteit

Kies je voor een vrije kavel, dan zijn er om de kwalitatieve uitstraling van Buitenhof Lelystad te kunnen waarborgen enkele richtlijnen opgesteld. Deze richtlijnen zorgen er bijvoorbeeld voor dat wordt voldaan aan de geldende parknorm, je voldoende privacy hebt in je tuin en je woning én dat binnen de ‘landelijke’ architectuurstijl van Buitenhof Lelystad wordt gebouwd. Daarnaast zorgen deze richtlijnen er ook voor dat op Buitenhof wordt gebouwd binnen de bestemmingsplanregels die zijn opgesteld door de gemeente Lelystad. Dit zijn tevens regels waarop wordt getoetst bij de aanvraag van jouw bouwvergunning.

Op deze pagina vind je informatie over de richtlijnen van ‘zelfbouwen’ op Buitenhof. Daarnaast is een brochure opgesteld met de belangrijkste punten die je kan downloaden. Kies je voor ‘zelfbouwen’, vraag dan de makelaar welke mogelijkheden die allemaal hebt op Buitenhof Lelystad.

Download hier de brochure met de samenvatting van richtlijnen.
 

Landelijke stijl

Op Buitenhof Lelystad worden nieuwbouwwoningen gebouwd binnen een ‘landelijke’ architectuurstijl. Kenmerkend voor de ‘landelijke’ stijl op Buitenhof is dat deze traditioneel en herkenbaar is vormgegeven, waarbij de bebouwing vrijstaand gesitueerd is op royale woonkavels. Iedere woning heeft een forse tuin die aansluit op de groene omgeving er omheen, vaak met sierbeplanting, hagen en grote bomen. De gedifferentieerde bebouwing staat met de voorgevel in of nabij een strakke rooilijn die de weg volgt. In het gevarieerde straatbeeld dat hierdoor ontstaat treft men diversiteit aan in kaprichtingen, in grootte en in materiaalgebruik. Het materiaal en het terughoudende kleurgebruik van de gevels, aan- en uitbouwen en daken, harmonieert met elkaar in het landschap.

 

collage zelfbouwen

Privacy Statement - Copyright © Buitenhof 2023 - Website powered by Diaz IT